Za’atar on mausteseos, jota käytetään yleisesti Lähi-idän keittiössä. Sen valmistamiseen ei ole yhtä oikeaa tapaa, vaan suvuilla on siihen omat reseptinsä. Za’atariin yhdistellään erilaisia yrttejä. Minun mausteseoksessani ydin on sitruksisen makuinen sumakki, Välimeren ja Lähi-idän alueilla kasvavan sumakkipensaan marjoista tehty mauste. Sitä myydään itämaisissa ruokakaupoissa. Tein Za’atar-seoksesta tahnan, josta tuli kuorrute focaccia-tyylisille sämpylöille. Nämä maistuvat ilman levitettä salaatin tai keiton kaverina.
Miranster: Aivan oikein päättelit. Za´atar-tahna on näissä juuri se juju. Tuo mieto sämpylä saa terävyyttä tästä kirpakasta yrttisestä tahnasta. Oikein hyvä yhdistelmä. Olen saanut maistaa näitä. Ensin täytyi hetki maistella, sitten maku vei mennessään. Tuli otettua toinen toisensa jälkeen. Herkullisella tavalla uusi ja erilainen, mausteinen ja yrttinen maku. Näihin voi jäädä koukkuun. 🙂