Toukokuun alkajaisiksi ollaan supisuomalaisen perinneherkun äärellä. On suoranainen ihme, että niin helpolla tavalla, käsiä sotkematta ja yksinkertaisella reseptillä syntyy näin täydellistä ruisleipää (jossa ruisjauhojen osuus on 100 %). Meidän perhe on ruisleivän suurkuluttaja ja mielestämme parasta ruisleipää on mökkipaikkakunnalta saatava paikallinen leipä. Olikin aika paljon sanottu, kun tyttäret totesivat, että se jäi nyt kakkoseksi. Olennaista on ruisleivän pinnan rapeus ja sopivan pehmeä sisus. Tämä lopputulos syntyy ohjetta tarkasti noudattamalla.
Tuntuuko resepti tutulta? Ei ihme, sillä taustalla on yksi blogin suosituimmista leipäohjeista, 100 % kauraleipäset. Tämä on toukokuun ensimmäinen leivontahaaste. Lue ohjesivulta tarkemmin haasteiden ideasta ja miten olet mukana. Haasteresepteistä julkaistaan videot Instagramin tarinassa.
Sari: uuneja ja peltejä on tosiaan eri kokoja, joten kaksi peltiä voi olla tarpeen. 😊