Chocolate Chip Cookies eli suklaahippukeksit ovat amerikkalaisten leivonnaisten tunnetuimpia klassikoita. Parhaimmillaan ne ovat pinnasta rapeita ja sisältä sitkeän pehmeitä. Siksi paistoajan kanssa saa olla kieli keskellä suuta, jotta keksejä ei paista kuiviksi. Pinta voi ruskistua kevyesti. Amerikan tyyliin keksit saavat olla reilun kokoisia. Kutsuille, joilla on muutakin makeaa tarjolla, tekisin pienempiä versioita, jolloin taikina venyy 25-30 kappaleeseen.
Tyypillisen cookie-ohjeen hiput ovat tummaa tai maitosuklaata tai näiden yhdistelmiä. Itse preferoin tummaa suklaata yhdistettynä valko- tai maitosuklaahippuihin. Klikkaamalla chocolate chip cookies -avainsanaa saat esiin lukemattomat muut versiot, joita olen tästä klassikosta kehitellyt.
Cookie-resepti on helppo- ja nopeatekoinen ja näitä on kiva leipoa lastenkin kanssa.
Helminen24: reseptin jauhomäärästä on keskusteltu matkan varrella ja sitä olen joutunut muuttamaan, kun kerta kaikkia ei enää sama määrä toiminut itsellänikään. Salaa en reseptejä muuta eli kirjaan aina avoimesti muutokset tänne. Edellisestä muutoksesta on kylläkin jo vuosia aikaa. Järjestystä muutin vähemmän aikaa sitten, mutta se ei toki vaikuta keksien rakenteeseen. Käytetty jauhomerkki kannattaa ottaa ylös ja kirjata muistiinpano-toiminnon avulla itselle talteen, mikä määrä on toiminut.