Kesällä tuli grillattua halloumia ja nyt grillikauden lähestyessä loppuaan tuli kova ikävä tuota grillisuosikkiani. Tein kesäkurpitsasta sämpylätaikinan ja kokeilin raastaa halloumia kuorrutteeksi. Se toimikin yllättävän hyvin. Halloumi ruskistui uunissa juuri sopivasti ja sämpylöille tuli rapea pinta. Paistuessa uunista tulvahti ruokahalua herättävä tuoksu, johon yhdistyi juuston lisäksi valkosipulin aromi. Lapset valitsivat sämpylöistä mieluummin puoliskot ilman juustoa, joten pikkuväelle saattaa toimia kuorruttamaton versio. 🙂
Kiitti kommenteista! Huomioksi tosiaan, että sillä on suuren suuri merkitys, miten hienoksi kesäkurpitsan raastaa! Lähes mehumaista tulee pienellä raastimella. Eli tosiaan kuten maris neuvokkaasti opasti: jauhoja aina omaan näppituntumaan luottaen. Laitan tästä vielä reseptiin erillisen huomion.
-Laura: valitettavasti en osaa tuohon sanoa, kun en tullut mitanneeksi…