Biscoff-kakku on uskomattoman herkullinen vegaaninen vaihtoehto – ja enemmän! Se hurmaa kaikki vieraat ruokarajoitteista (maidoton, munaton, pähkinätön, liivatteeton) riippumatta.
Alkuvuodesta keittiööni päätyi purkki Lotus Biscoff -merkkistä karamellisoitua keksilevitettä, alun perin laskiaispullan täytteeksi. Se vauhditti keksikkään Biscoff-kakun kehittelyä. Vasta tuon kakun julkaisemisen jälkeen minulle selvisi, että tämä taivaallisen makuinen tuote on vegaanista. Mikä upea uusi mahdollisuus vegaaniseen leivontaan! Löydät levitteen ruokakaupoista hillojen läheisyydestä.
Erinomaisesti vaahtoutuva kasvivispi antaa täytteelle täydellisen rakenteen ja kuohkeuden. Tässä nousee myös arvoonsa tuotteen matala sokeripitoisuus moniin muihin kasvivispeihin nähden. Helposti kokonaisuudesta tulisi liian makea, joten on tärkeää, että vispi on maultaan neutraalia ja päätös sokerin määrästä jää leipojalle.
Suosittelen kakkua kaikkiin juhliin (lakkiaiset, rippijuhlat jne.), joissa halutaan panostaa vegaanisiin leivonnaisiin. On kuitenkin syytä varata kakkua reilu annos (hyödynnä reseptin laskuritoimintoa!), koska tätä kakkua tuskin voivat muutkaan vieraat ohittaa!
Tätä reseptiä on nyt päivitetty, jotta täyte olisi tukevampi. Hyydyttämiseen on käytetty agar agaria. Samalla on lisätty sokeria. Jos haluat tehdä vanhan ohjeen mukaan, jätät reseptistä yksinkertaisesti agar agarin, sokerin ja veden pois.
Oddlygoodin vaniljavanukas poistui jossain kohtaa valikoimasta (näkyy yhä vaihekuvissa). Päivitin tilalle maidottoman tuorejuuston ja sokerin. Tuon yhdistelmän voi siis tarvittaessa korvata myös esimerkiksi vaniljan makuisella soijavanukkaalla.