Grasshopper-kakun nimi tulee minttulikööriä ja kermaa sisältävästä drinkistä. Resepti toimii hyvin vegaanisena käyttämällä hyydyttämisessä agar agar -jauhetta. Lisäsin ohjeeseen myös maitopohjaisen version avuksi niille, jotka haluavat leipoa kakun maitotuotteista ja käyttää hyydyttämiseen liivatetta. Voit toki myös risteyttää täyteohjeet leipomalla maitopohjaisista tuotteista ja hyydyttää agar agarilla.
Minulla täyte ei hyytynyt kunnolla. Käytin ohjeessa mainittua FunCakes agaria ja 1 dl kirsikkamehutiivistettä + 0,5 dl vettä, ja agarista tuli 2min keittämisellä paksua kiisseliä. Lisäsin 0,5 dl vettä, sekoitin hyvin, mutta kiisselinä pysyi. Ajattelin, että ehkä se kuitenkin sekoittuu täytteeseen, ja sekoitin hyvin sähkövatkaimilla, mutta lopputuloksessa näkyi pienenä rakeisuutena agar-hituja, ja rakenne ei kiinteytynyt yön aikana käytännössä ollenkaan. Mitäköhän voisin tehdä seuraavalla kerralla toisin, että hyytyisi? Kuinka paljon uskaltaa lisätä veden määrää? Syy voisi toki olla sokeroidussa mehutiivisteessäkin. Vaihdoin täytteeseen vegetuorejuuston tilalle soijavanukkaan, mutta rakeisuuden takia en usko sillä olleen vaikutusta, vaan agarin huonolla sekoittumisella, minkä tulkitsen johtuneen liian vähästä nestemäärästä.