Jäikö vappusiman valmistuksesta fariinisokeria? RAKASTATKO kinuskikakkua? Tässä sinulle jotain henkeäsalpaavan herkullista – THE KINUSKIKAKKU – ja samalla takuuvarma käyttökohde lopulle sokerille!
Nimen sticky toffee cake lausui minulle Anne R., joka lähestyi minua maaliskuussa Instagramin välityksellä. Hän oli Skotlannin reissullaan syönyt kyseistä kakkua ja tarvitsi Kinuskikissan apua reseptin kehittelyyn – mistään ei kuulemma löytynyt tarpeeksi kinuskista versiota. Tässä vaiheessa täytyy todeta, että Anne kääntyi oikean henkilön puoleen. 😂
Pohdimme Annen kanssa sticky toffee -kakun syvintä olemusta ja tulimme siihen tulokseen, että toffeeta täytyy olla kakun sisällä, mutta myös pinnalla (jälkimmäinen tuntui monista ohjeista puuttuvan). Kehitin siis tätä kakkua varten kinuskitahnan, joka maistuu kuorrutekinuskilta, mutta on ihanan paksua ja helposti levittyvää. And of course very sticky – eli hyvin tahmeaa! 😋
Koska kyseessä on minulle ns. välikäden maistelukokemus, jään jännityksellä odottamaan palautetta kaikilta teiltä, joille kyseinen toffeehurmuri on matkoilta tuttu. Ainakin omalla asteikollani tämä nousi erittäin korkealle kinuskikakkujen sarjassa. Tumma kakkupohja, runsas kinuskin maku ja kermavaahto siinä ”raikastamassa”. Aijai. Tällaisista överikakuista sanotaan, että pienikin pala riittää, mutta minun oli pakko leikata ihan kunnon kimpale. Puolivälissä tajusin vielä napata kuvan, joka kertoo minusta sanoja paremmin, mistä on kysymys.
Mennytmies: Uskon sen! 🙂 🙂 🙂