Kalat kuuluvat meillä vahvasti joulupöytään ja sitä kautta myös joulun odotukseen. Suunnittelin nämä lohileivokset tarjoiluideaksi pikkujouluihin ja muihin joulunalusajan juhlahetkiin. Valmistamiseen tuo helpotusta pakastaminen, joten leivokset voi valmistaa koristelua vaille valmiiksi jo hyvissä ajoin. Lohen makuparina on hentoinen wasabin aromi sekä yksi suosikkilisukkeistani: marinoitu punasipuli.
Onpas herkullisen näköisiä leivoksia! Ja isompikin satsi valmistuu näppärästi ja nopeasti. Ihan tässä rupesi maha murisemaan… 😄
Elina: wasabin voi varmasti jättää poiskin. Ja jos haluaa, niin voihan täytettä maustaa jotenkin muuten omaan makuun sopivaksi, vaikkapa lisäämällä hieman tilliä, mustapippuria, piparjuuritahnaa….