Piimälimpun resepti on kulkenut suvussani Pohjanmaan isoäitini eli isun tarjoamana erikoisuutena. Itselleni tämä on nimenomaan joululeipä, vaikka isu tekikin sitä aina Pohjanmaalla käydessämme. Sain teiltä toiveen uudistaa reseptiä vastaamaan tämän päivän tarpeita gluteenittomasta versiosta. Erilaiset jauhot toki muuttavat hieman leivän suutuntumaa, mutta gluteenittomuutta ei lopputuloksesta arvaisi. Tämä versio päätyy siis meilläkin joulupöytään ja kunnioittaa hieman muunneltunakin alkuperäänsä. Herkullinen limppu on myös oivallinen ja varmasti mieluinen lahja gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Huom: onnistuu myös vegaanisena, kun vaihdat piimän tilalle kasvimaidon.
Satu: olipa mahtavaa kuulla! ❤️ Kiitos paljon kannustavasta palautteesta! Uskon, että leipävuoassakin onnistuu hyvin. Paistoajan pitäisi kyllä riittää leipävuokaankin. Jos kuitenkin taikinaa menee vuokaan reilusti enemmän kuin tässä yhteen leipään, voisi paistoaikaa hiukan tarkistaa ylöspäin.