Vuosi sitten eräs blogin lukija toivoi minulta sarjakuvista tuttua amerikkalaista omenapiirakkaohjetta. Idea kuulosti heti kivan erilaiselta kuin mitä olen aiemmin tehnyt ja jäi muhimaan, kunnes sain käsiini tämän vuoden omenasadon. Lähdin tekemään taikinaa mustikka-valkosuklaasydän-piirakkaa varioiden. Myös valmis pakastevoitaikina voisi käydä hyvin. Täytteeseen laitoin makuja, joiden kuvittelin hyvin omenoihin natsaavan. Maistelupiiri nosti peukut ylös, joten tässä ohje teille! 🍎 🍏 🍎 🍏
Sonja: tuskin sentään kirottu, huonoa onnea vain. 🙂 Pohjan rikkoutuminen ei ole vaarallista, mutta kannen kanssa annan vinkin. Laita taikinalevy leivinpapereineen jääkaappiin noin tunniksi. Kovettuneena sen kumoaminen on helpompaa!