Amerikkalaiset suklaahippukeksit ovat kuuluisia rakenteestaan, jossa rapea reuna yhdistyy keskiosan pehmeän sitkeään koostumukseen. Tarkan reseptin ohella tärkeää on oikea paistoaika – älä pilaa liian pitkällä paistoajalla. Tämä valkosuklaaversio on yhtä herkullinen kuin klassiset chocolate chip cookiet, mutta omanlaisensa luonteen ne saavat suolatuista maapähkinöistä. Mikäli ”peanut butter” -tyylinen makuvivahde ei houkuttele, käytä tilalla muita pähkinöitä – mieluiten rapsakkaiksi paahdettuina. Silloin taikinaan voi lisätä ripauksen suolaa. Tai turvaudu vaihtoehtoisesti tummiin suklaahippuihin, jotka tasapainottavat valkosuklaan makeutta.
Marjut: gluteenittomien cookieiden kanssa on moni tuskaillut. En ole itse kokeillut. Onnistuu varmasti maun puolesta, mutta onko yhtä aidon oloisia ulkonäön ja rakenteen puolesta, niin siitä en voi sanoa mitään. Voisin kuitenkin ottaa asian testiin tulevissa resepteissä.