Tämän kakkureseptin kehittely on ollut yksi mielenkiintoisimmista prosesseista vähään aikaan. Kaikki alkoi vadelmajuustokakun reseptistä, josta lupasin kehitellä vegaanisen version. Nälkä kasvoi syödessä ja pian tajusin, että tästähän tulee ihan oma, itsenäinen resepti.
Minulla oli muutama tärkeä tavoite, jonka halusin reseptillä saavuttaa. Kakun tulisi maistua myös maidottomiin ”korvikkeisiin” tottumattomille. Siksi testautin väliversioita lähipiirillä ja sain niistä tärkeää palautetta.
Lisäksi halusin käyttää sellaisia raaka-aineita, joissa on valmiiksi miellyttävä maku. ”En ole tottunut” kaikkiin soijapohjaisiin tuotteisiin, enkä halunnut joutua kierteeseen, jossa niiden makua on peitettävä jollain muulla. Onneksi löysin Instagramista saamieni vihjeiden avulla Alpron Go On -sarjan, josta löytyi vaniljan makuinen versio. Tämä toimi todella hyvin täytteen jähmettäjänä. Oli suorastaan ihme, että niin juoksevasta seoksesta muotoutui uunissa täydellisen kiinteä kakku, joka vastaa pitkälle aitoa uunijuustokakkua.
Noora: en uskaltaisi luvata, että täyte onnistuu ja sen rakenne on vastaava ilman pähkinöitä. Varsinkin vegaaninen leivonta voi olla aika herkkää peliä. Mieluummin korvaisin jollain mulla pähkinällä.