Näköjään tällaisista ”teknisemmistä” hyydykekakuista on tullut jonkinlainen jatkumo, koska tänä vuonna niitä on syntynyt jo useampia. Tällä kertaa kuvion aihe on isänmaallinen ja inspiraatio tuli Kinuskiyhteisön sisältä. Kinuskileipomo Inssi leipoo julkaisi vuosi sitten insinöörimäisen tarkasti ohjeistetun hyydykekakun, jossa oli samanlainen siniristikuvio kuin tässä. Itse toteutin kakun ilman erillisiä hyydytyksiä ja reunakalvoja, koska kokemusta oli karttunut shakkiruutukakun valmistuksesta. Olennaista on sopivan jämäkkä ja kuitenkin pursottamiskelpoinen vaahto.
Anu: Mitään muuta täysin vastaavaa mustikka vanilja kakkua ei taida listalla olla, vaikka juustokakkuja paljon onkin.
Pörräsin tuolla juustokakku sivulla pitkään, ja yritin sinulle täysin vastaavaa etsiä.
Voithan vielä itsekin käydä, mutta
jos tämä oli mieluisan makuinen, niin kyllä sinä tästäkin saat kerroskakun muovattua.
En tiedä miten Kinuskikissa sinua tykkäisi neuvoa, että jättäisitkö vaniljakreemin pois ja lisäisit liivatetta hieman vai menisitkö täysin tällä mutta jokatapauksessa rakenna kakku niin, että teet ensin vain toisen täytteen ja hyydytät sen vuoassa pari kolme tuntia ja sitten teet toisen täytteen ja normaalisti se hyytymään ensimmäisen päälle.
Sinistä mustikka täytettähän on hivenen vähemmän joten mikä näyttää silmääsi mukavammalta.