Siskoni valmisti joulun aikaan herkullista marenkikääretorttua, joka hurmasi koko meidän perheen. Hän oli leiponut sen virolaisen reseptin pohjalta ja omani on vielä hieman siitä muokattu versio. Fiinejä virolaisia kahviloita harrastava ei voi olla törmäämättä tähän konditoriaherkkuun (marenkirulla eli beseerull). Minä käytin mustaherukoita, mutta aivan ihana tuli myös siskoni vadelmarullasta.
Halusin julkaista osana Suomi 100 -reseptisarjaa leivonnaisen, joka viittaisi selkeästi Suomen talveen. Muotoilin kääretortun pinnalle ladun, koska hiihto on ollut vankka osa urheiluperinnettämme ja lajina ajankohtainen hiihdon MM-kisojen käynnistyessä pian Lahdessa. Koululaisten hiihtolomia vietetään tulevien viikkojen aikana eri puolilla Suomea. Toivottavasti silloin latuja tehdään ahkerasti muuallekin kuin kermavaahdon päälle!
Kinuskikissa: minä taas kiitän kuorrute ideasta marenkirullaan 🙂