Tätä poropiirakkaa on tehty perhepiirissäni monet kerrat. Olen saanut ohjeen vanhemmiltani ja lisännyt siihen vielä sipulin. Aina yhtä hyvää!
26.10.2008
*) Miedompimakuinenkin juusto käy.
piirakkavuoka (27 cm)
alumiinifolio
*) Miedompimakuinenkin juusto käy.
piirakkavuoka (27 cm)
alumiinifolio
POHJA. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja juustoraaste. Nypi joukkoon voi tai margariini.
Lisää nopeasti sekoittaen kylmä vesi.
Painele kevyesti voidellun, ison piirasvuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle ja reunoille.
Pistele pohjaa haarukalla.
TÄYTE. Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetken aikaa paistinpannulla öljytilkassa.
Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi.
Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan päälle.
Ripottele pinnalle mustaleimaemmentalia (tai miedompaa juustoa).
Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Suojaa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
KORISTELE halutessasi persiljalla.
Mä ajattelin tehdä tätä, mut meillä tulee poronliha pakkasesta, niin olisiko se parempi savustaa kun meillä savustin on (vai tuleeko sitten liian savuinen maku?) vai keittää tms?
Liisa: mozzarella sitoo rakennetta, joten ehkä en jättäisi sitä pois (muulla juustoraasteella voit toki korvata). Raejuusto -> leipäjuusto hyvä idea. Puolukoita voi lisätä ilman muita muutoksia. Hyvä ajatus! Tässä linkki toiseen piirakkaan, jossa leipäjuusto käytössä:
Kuulostaa herkulliselta! Mitä luulet, korostuisikohan ”Lapin makumaailma”, jos raejuuston korvaisi leipäjuustolla ja mozzarellan sijaan laittaisi esim. desin puolukoita? Kärsisiköhän piirakan täyterakenne, vai pitäisikö sitten lisätä jotain perusjuustoa kerman kaveriksi.
Maarit: ihana palaute. 🙂 Myönnän, että tämä on yksi omistakin suosikeistani. Välillä vaan tuunaan ohjetta jotenkin. Esimerkiksi huomenna olen tekemässä tätä siten, että ripottelen päälle seesaminsiemeniä. Ajattelin kokeilla, saisiko niistä kivan koristelun piirakalle (mustia ja valkoisia siemeniä ”spiraaliksi”.
Tämä ohje on takuuvarma👍. Olen tehnyt tätä seitsemän vuotta aina juhliin. Teen annoksen kaksinkertaisena ja paistan uunipellille. Nytkin uunissa ensimmäinen lapsenlasten valmistujaisiin ja yo-juhliin. 😋
Talvicci: piparjuuren voi nähdä mausteena ja sen voi halutessaan jättää pois. Porossa itsessään on paljon makua, joten välttämättä ei tarvitse edes korvata millään.
Onko tuo piparjuuri kovinki oleellinen tässä piirakassa?
Voisiko vain korvata vaikka pippurilla?
Outi: kyllä vaan, kuulostaa herkulliselta! 🙂
Hei, voisiko tähän käyttää wasabi-tuorejuustoa ja jättää pois tuon piparjuuritahnan? Korvaisiko se esim raejuustoa?
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Laura: totta kai savustuksesta tulee ilman oma makuarominsa. Mutta ei minusta sinänsä välttämätöntä tuo savustus, onhan poron lihassa jo itsessään hyvin makua. Kypsennys kuitenkin ennen piirakan paistamista.