Omenahyve on klassinen jälkiruoka ja syysherkku, jossa yhdistyvät kaurahiutaleiden rapeus ja omenoiden mehevyys. Tällä kertaa vaihdoin omenan päärynään ja keikautin paistoksen kakuksi. Sokeri ja voi kovettavat hiutaleet muotoonsa ja pitävät kakun kasassa. Vuoan pohjaa vasten paistunut pinta jää kuitenkin meheväksi ja hieman pehmeäksi. Näin kakku myös humpsahtaa helposti vuoasta ulos.
Yhdessä kermavaahdon tai jäätelön kanssa tämä on takuuvarma jälkiruoka, josta pitävät niin lapset kuin aikuiset. Valmistat keikauskakun helposti myös vegaanisena vaihtamalla voin tilalle maidottoman margariinin.
elma87: Ei kai tässä mitään sellaista ole, mikä ei pakkasta kestäisi….
Ainoa mitä pohdin on päärynöiden ulkoinen olemus, että vetistyvätkö ne sitten sulaessaan samalla tavalla kuin esim. mansikat.
Mutta sehän on siis ulkonäköseikka mikäli näin käy, ei varsinaisesti vaikuta siis syötävyyteen.
Olisiko Kinuskikissa tai joku muu testannut…. Ohoi! Kuulolle kaikki!! 🙂