Minulta on monia vuosia pyydetty marja-aroniareseptiä. Nyt sitten sain käsiini tätä supermarjaa, joka sisältää runsaasti vitamiineja ja flavonoideja, ja pääsin tutustumaan sen leivontaominaisuuksiin. Leivoin marjoista paistoksen, jonka kuoressa maistuu vienosti kaneli. Marja on kirpeä ja maultaan melko voimakas, joten sitä kannattaa kesyttää omenalla ja sokerilla.
Marja-aroniat ovat erittäin tuottoisia ja pihoja ympäröivinä pensasaitoina marjoja tulee jopa ongelmaksi asti. Jos mietit, mitkä Kinuskikissan reseptit soveltuisivat aroniamarjojen hyödyntämiseen, niin valitse hakusivun ainesosat-valintalistalta puolukka tai herukka. Niissä sokerin ja perunajauhojen määrä on luultavasti oikean suuntainen. Aronian marjoista lähtee melko paljon nestettä paistamisen aikana, joten perunajauhot ovat tarpeen rakenteen sitomisessa.
Tätä piirakkaa voisi hyvin soveltaa muistakin marjoista, esim. mustikasta. Sokerin ja perunajauhojen hyvää suhdetta ei vaan oikein kokeilematta voi sanoa. Mustikan kanssa tarvitaan luultavasti vähemmän kumpaakin. Tuossa johdannossa mainitsenkin puolukat ja herukat. Niiden kuvittelen toimivan jokseenkin samoilla määrillä.