Kinuskikissan 100 % -leipäsarja on ihastuttanut helppoudellaan ja maukkaudellaan. Sarjassa on aiemmin nähty 100 % kaurasydämet sekä 100 % ruisleipäset. Molemmat koostuvat yksinomaan kyseisestä viljasta. Tunnusomaista näille leiville on pehmoinen sisus ja rapea pinta – voisi oikeastaan puhua kuoresta.
Pitkään toivottu jatko ”leipässarjalle” on gluteenittomat leipäset, joissa on runsaasti kuitupitoisia siemeniä/rouheita. Näissä leivissä ei ole aivan yhtä kova kuori kuin edeltäjissä, mutta muutoin samat tunnusmerkit täyttyvät.
Leipominen on vaivatonta, sillä löysän taikinan kääntelee puuhaarukalla ja muutenkin taikinan työstäminen on minimissä. Hiivan voi liuottaa kylmään veteen ja kohottaa taikinan yön yli jääkaapissa. Pitkä kohotusaika ennen paistoa parantaa lopputulosta. Ota resepti haltuun ja herkuttele hyvällä leivällä!
idaanu: voisi toimia ihan niinkin, että liuottaa hiivan kylmään nesteeseen ja jakaa taikinan suoraan pellille nokareiksi…? Itse ehkä testaisin sillä tavalla, koska kohotusaikaa on joka tapauksessa reilusti, eikä näitä leipäsiä varsinaisesti mitenkään leivota ensimmäisen kohotuksen jälkeen. Voiko enää helpommaksi mennä… 😊