Tomaatinsiivuilla kuorrutettu voileipäkakku on kahvipöydän väriläiskä. Punaisen pinnan alta löytyy meetvurstitäyte ja kokojyväleipää. Charlotta kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä. Näin maut ehtivät tasaantua.
19.8.2014
Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (tilavuus 1,5 l) tuorekelmulla.
PINNALLE. Leikkaa luumutomaatit poikittaissuunnassa ohuiksi, pyöreiksi siivuiksi. Peitä kulhon sisäpinta tomaattisiivuilla.
TÄYTE. Yhdistä tuorejuusto ja ranskankerma sekoittamalla tuorejuuston joukkoon vähitellen ranskankermaa.
Leikkaa meetvursti, paprika ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää kuutiot tuorejuustoseokseen.
KOKOA kakku. Levitä kulhon pohjalle täytettä. Leikkaa paahtoleipäviipaleista ohuelti reunat pois. Leikkaa viipaleista sopivia paloja ja asettele kulhoon täytteen päälle.
Jatka kerrosten vuorottelua niin, että kakkuun tulee 5 kerrosta täytettä ja 4 kerrosta leipää. Muista kostuttaa jokainen leipäkerros.
Nosta kakku jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Poista kelmu.
KORISTELU. Sommittele kakun päälle koristeeksi persiljaruusukkeita. Kakun punainen-vihreä -väriefekti toimii jo itsessään kauniina koristeena.
Ohje on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehden juhlaleivonnaisliitteessä keväällä 2014.
mari-johanna; tuota minäkin tutkin, ettei kukaan valittanut leikkautuvuutta. Ja varmaan tomaatit leikkautuu sahateräisellä veitsellä halki, kun se täyte kuitenkin pönkkänä alla leikatessa. Ja voipii olla jopa, että tomaattien välistä pystyy paljolti leikkauksia tekemään.
Mieleen vaan, katsos, pyllähtää kaikenmoista, kun miettii käytännön tilanteita 🙂
Pellavapaita: Viestien joukossa ei ainakaan ole harmituksen sanoja siitä etteikö leikkaaminen onnistuisi, joten minä sanoisin että veitset teroitukseen ja kohti kakkua vaan.
Eiköhän ne tomaatit taivu terävän veitsen nähdessään ihan sievästi!
Hieno idea 🙂 Leikkaamistilannetta mietin; saako tomaattisiivut hyvin leikatuksi palaa ottaessa? Terävä sahalaitainen veitsi apuna?
Taru: Kiva että palasit kertomaan kaiken onnistuneen hyvin. Juuri tuota tomaattien kulhoon jämähtämistä lähinnä itsekin mietin, mutta kun se vika oli korjattavissa, niin kaikkihan todella on hyvin.
Joo, pari tomaattia jäi kulhoon kiinni. Sai laitettua hyvin takaisin. Muutenkin ulkonäkö oli hyvä, sama kun olen sen kelmun muistanut. 😅
Taru: Eihän siinä muuta vakavaa tapahdu, mutta tomaatti russea kumotessa toisinpäin russe lähtee varmasti kiposta helpommin irti mikäli siellä se kelmu on.
Eli ajattelisin, että ongelma on lähinnä ulkonäkö seikka joka ei tietysti kiva ole sekään!
Mitenköhän mahtaa käydä jos unohtaa vuorata kulhon kelmulla? 😅😅
Fawgwah: kiitos ja niiaa niksautus! <3
Tämä näyttää niin herkulliselta! Päätin että ensilauantaina tätä tarjoillaan hieman erilaisella täytteellä. Toisessa olisi savuporo + limppu (inspiraatio tuli tuosta savuporovoikkuleipäkakusta 😉 ja toisessa ihan paahtis + tacotonnikala täyte! Sun reseptit on niin hyviä ja luotettavia ollut aina! Kiitos siitä! Keep up the good work Kinuskikissa!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
pellavapaita: Instagramissa paljon kysyttiin leikkautuvuutta. Siellä monet reseptiä kokeilleet kiirehtivät kertomaan, että kakku leikkautuu hyvin. Luulen, että heidän sanansa on nyt painavampi kuin minun. 🙂 Enkä siis kiistä!