Vuosi 2017 on merkittävä juhlavuosi meille suomalaisille, kun saamme juhlia 100-vuotiasta Suomenmaata. Tunnelmaan virittäydytään Kinuskikissa-blogissa koko vuoden ajan. Juhlavuosi tulee resepteissäni esiin kahdella tavalla:
- Teemaan sopivat tarjoiluideat, joissa olennaisessa osassa ovat Suomen lipun värit sekä suomalaiset maut ja raaka-aineet. Toivon, että näiden reseptien kautta juhlavuosi on helppo ottaa osaksi arkea ja juhlaa läpi koko vuoden. Suomi-leivonnaisia ei tarvitse säästää vain itsenäisyyspäivään! 🙂
- Paneudun vuoden aikana Suomen 100-vuotiseen leivontaperinteeseen. Etsin ja saatan uudelleen valokeilaan unohdettuja reseptejä, tarvittaessa päivitettyinä tähän päivään. Samalla tutustutaan siihen, mitä Suomessa on leivottu menneinä vuosikymmeninä – jo itsenäisyyden alkuvuosina. Tätä silmällä pitäen katson teidän suuntaanne: mikäli arkistoistanne löytyy kiinnostavia, wanhoja reseptejä viime vuosisadan alkupuoliskolta, ettehän epäröi lähestyä minua sähköpostitse .
Kerään kaikki nämä vuoden mittaan syntyvät reseptit Suomi 100 -kategoriaan, johon löydät linkin kaikilta sivuilta Kumppanit-otsikon alta sekä kohdasta Reseptit -> Teemat. Valtioneuvoston kanslia on hyväksynyt Kinuskikissan osaksi virallista Suomi 100 -ohjelmaa. Tästä merkkinä kaikki juhlavuoden kunniaksi laaditut reseptit merkitään Suomi Finland 100 -tunnuksella.
Merja: hienolta näyttää kuvassa! Liputkin viimeisen päälle. 💙