Karjalanpiirakat ovat rakkaita Suomi-herkkuja, joiden maku pääsee oikeuksiinsa vasta itse leivottuna. Moni kuitenkin voi kokea, että kaulimiset ja rypyttämiset nostavat piirakoiden leivontakynnystä. Tämä ohje onkin suunnattu hyödynnettäväksi arjen keskellä, kun haluaa nopeasti ja pienellä vaivalla päästä perinneherkun makuun. Kerralla valmistuu yksi pellillinen karjalanpiirakkaa, jonka saa jaettua noin 20 annospalaan.
YLE.FI
Petri Kivimäki
24.1.2020 11:31
•
Päivitetty 24.1.2020 11:33
”Karjalanpiirakka ei ole voinut olla mikä tahansa piirakka. Karjalanpiirakalla on EU:n nimisuoja, jossa sen valmistusaineet ja -tapa on tarkasti määritelty. Nyt raaka-aineisiin tulee erityisesti pienleipomoiden toivoma väljennys.
EU:n komissio on nyt hyväksynyt, että karjalanpiirakka-niminen tuote saa nyt sisältää myös laktoositonta maitojuomaa. Sitä käytetään karjalanpiirakan sisältämän riisipuuron valmistuksessa.”