Karjalanpiirakat ovat rakkaita Suomi-herkkuja, joiden maku pääsee oikeuksiinsa vasta itse leivottuna. Moni kuitenkin voi kokea, että kaulimiset ja rypyttämiset nostavat piirakoiden leivontakynnystä. Tämä ohje onkin suunnattu hyödynnettäväksi arjen keskellä, kun haluaa nopeasti ja pienellä vaivalla päästä perinneherkun makuun. Kerralla valmistuu yksi pellillinen karjalanpiirakkaa, jonka saa jaettua noin 20 annospalaan.
Liisa: kuten pellavapaita totesi, vehnäjauhot tuovat taikinaan sitkoa ja helpottavat kaulimista sekä muotoilua. Ne tekevät taikinasta myös hieman elastisemman, mikä auttaa ohuiden kuorten käsittelyssä. Toki käytäntöjä on monia ja moni valmistaa karjalanpiirakat pelkästä rukiista. Itse olen saanut oppini anopiltani Pohjois-Karjalasta ja sen mukaan mennään myös Kinuskikissan ohjeissa. 😊