3.1.2008
Tummanruskeaa “suklaamarsipaania” teet helposti värjäämällä marsipaanin kaakaojauheella. Sekoita kaakaojauhetta marsipaaniin, kunnes väri on mielestäsi riittävän tumma.
Saat värin tasaiseksi työstämällä sitä käsilläsi samalla tavalla kuin pastavärejäkin käytettäessä.
Voit käyttää apuna myös kaulinta (eli vuorotellen mötikkää kauliten ja taas kokoon litistäen).
Leivo marsipaanista kakun päällinen tai koristeet kaakaojauhetta apuna käyttäen. (Tästä linkistä löydät perusohjeen kakun päällystämiseen marsipaanilla.)
ANSQULIINI:
Kinuskikissa ei ole kokeillut värjätä kaulintamassaa ruskeaksi pelkällä kaakaojauheella. Ainakin sokerimassan kaakao tekee kovaksi ja kuivaksi. Yhdistelmä kaakaojauhe+ruskea pastaväri voisi toimia paremmin, ainakin jos haluaa tummanruskeaa.
Toimiiko tämä ohje vaahtokarkin makuisen kaulintamassan kanssa?
KARKKI91:
Tuota Kinuskikissa ei ole kokeillut. Epäilyttää makeus. Marsipaani kun jo itsessään on makeaa, niin tomusokerista tulisi vielä lisää. Tuskin ihan pieni ripaus edes riittäisi, jos haluaisi saada marsipaaniin kuitenkin väriä.
KATJA:
Jonkin verran kaakao häivyttää marsipaanin ominaismakua, mutta ei huonoon suuntaan; kaakaon suuntaan ;-). Ei mielestäni ollenkaan liian vahvasti. Siis kokeilemaan!
Anteeksi viivästynyt vastaus. 🙂
Moi,
Toimiskohan tää sama ohje mansikka- tai suklaatomusokerilla?
Hei!
Tuleeko käpykakun päälle yleensä normaali marsipaani vai tämä suklaamarsipaani?:)
Kiitos hienosta ja innostavasta blogista ja hyvää kesää! 🙂
Hei!
Tulipas mieleeni *tyhmä* kysymys 😀 eli muuttuuko marsipaanin maku kun siihen lisää tuota kaakaota? Tietenki siihen sitä kaakaon makua varmaan tulee, mutta kuinka vahvasti? En itse ole niin kovin marsipaanin maun ystävä, mutta tekis mieli siitä kuitenki tehdä kuorrutteita ja koristeita kun on helpompaa ko vaahtokarkkimassa =)
Kiitos mahtavasta blogista!
T: Katja -koukussa oleva fanittaja- 😀
Lauraa: En ole itse koskaan käyttänyt mantelimassaa. En osaa siis sanoa, onko yhtä hyvä kuorrute kuin marsipaani. Mutta jos näppituntuma on yhtään sama, niin varmasti voit toimia kuten marsipaaninkin kanssa ja soveltaa tätä suklaamarsipaaninkin ohjetta siihen.
Jos on käytössä marsipaanin sijaan mantelimassaa niin toimiiko kuitenki sama ohje tuohon värjäämiseen? Ja pitääkö muuten tehdä eri tavalla jos käyttää mantelimassaa kakussa?
Paula: toimin ihan niin kuin muutenkin marsipaania värjätessä eli niin kauan pitää vaivata, kunnes väri on tasainen. Ihan sormilla muovaan kaakaojauheen marsipaaniin, välillä saatan käyttää vähän kaulintakin (vuorotellen kaulitsen ja taittelen kokoon).
Täydennän ohjetta hieman, jotta tämäkin työvaihe olisi selkeämmin ilmaistu.
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Selvä homma, taidan kokeilla näin! Kiitän. Huomiselle kakulle tällainen tiedossa siis!