Suklaamassan kehittelin ensimmäistä kirjaa tehdessäni, koska halusin suklaisen kuorrutteen vaihtoehdoksi sokerimassalle ja marsipaanille. Suklaakuorrute on herkullinen, joskin myös melko makea massa, jonka työstäminen ei juuri eroa muista kaulittavista kuorrutteista. Se on hieman sokerimassaa tahmaisempaa, joten tomusokeria kannattaa käyttää reilusti. Näin massa ei tartu alustaan, kaulimeen tai käsiin.
Sama resepti toimii kaikilla suklaalaaduilla. Myös maustettuja suklaita, kuten sitruunan makuista valkosuklaata, voi käyttää. Tummasta suklaasta tehty massa on hieman muita jäykempää, joten sen voi antaa seistä hetken aikaa huoneenlämmössä ennen kaulimista. Yksi annos riittää vähän reilummankin kokoiseen kakkuun.
pellavapaita: no voi sun…. olipas tässä nyt tosiaan onnettomuutta. 🥹 Ulkopuolisen silmin on silti sanottava, että kakkusi oli pursotuksineen varsin suloinen näky. Monenlaiset ruusut ja ruusukkeet ja eri sävyt. Aivan ansaitusti huomion keskipiste!
Mikä sitten suklaamassassa aiheutti ongelmat, niin sitä tietenkin olisi hyvä pohtia. Ymmärtääkseni vaivasit massan ”sisään” tomusokeria ennen kaulimista. Vaikuttiko massa siis kaulimiseen liian löysältä? Tahmaista se toki on ja tomusokeri on kaulimisen aikana tarpeen. Mietin kuitenkin, alkoiko ylimääräinen tomusokeri sulaa sen sijaan että olisi jämäköittänyt massaa.