Kansallisrunoilijamme J.L. Runeberg oli aikansa suurmies, jonka syntymäpäivää 5.2. alettiin juhlia vuosittain hänen täytettyään 50 vuotta. Olennaisena osana juhlintaan kuului nimikkoleivos. Runebergin tortun kehitti tiettävästi porvoolainen kondiittori Lars Astenius.
Runebergin tortussa kostutus on tärkeä osa leivoksen luonnetta. Vaikka kääretorttuja ei ole tapana kostuttaa, tässä on perusteltua tehdä poikkeus. Runeberg nautti leivoksensa punssin kera. Siksi se on otettu myös tähän reseptiin mukaan. Usein taikinassa käytetään joulusta jääneitä piparkakkuja. Kääretortussa piparimurut koristavat pintaa.
Runeberg-aiheiselta teemasivulta löydät lisätietoa Runebergin päivästä, klassisen Runebergin tortun reseptin sekä kaikki Kinuskikissan laatimat muunnelmat klassikosta.
MrsMenp: tosi ihanaa kuulla! Kiitos! 🙂