Macaron-leivosten valmistamisessa on omat koukkunsa, joihin varmasti jokainen macaron-konkari on matkan varrella tarttunut. Parhaiten pikku pirulaisia oppii tekemään yksinkertaisesti leipomalla niitä – ei siis pidä lannistua! Jos kohtaat vaikeuksia, kannattaa lukaista alla oleva lista tyypillisimmistä ongelmista ja niiden mahdollisista ratkaisuista. Huomaathan, että on olemassa useita eri tapoja valmistaa macaroneja ja vinkit täytyy aina soveltaa sen mukaan, mitä ohjetta käyttää. Italialaisessa tekniikassa marenkivaahtoon lisätään kuuma sokeriliemi. Tämä ohje edustaa ranskalaista tapaa, josta siitäkin näkee hieman vaihtelevia käytäntöjä.
Macaron-leivokset soveltuvat hyvin pakastettaviksi. Pakasta joko pelkät kuoret tai täytteestä riippuen valmiina leivoksina. Suklaata ja voita sisältävät täytteet kestävät pakastamisen parhaiten.
juustonaksu: olipa palkitsevaa kuulla, että hienosäädöllä pääsit jo miltei täydelliseen lopputulokseen. Se on macaronien kanssa iso voitto ja voit olla tyytyväinen itseesi. Ideasi täytteestä kuulostaa hyvältä ja oikein hyvin pakastamiseen soveltuvalta. Itse ottaisin tarjoilupäivän aamuna jääkaappiin sulamaan. Tai sitten huoneenlämpöön joitain tunteja aiemmin.