18.12.2022
4 dl tavallisia puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
50 g voita
200 g kermaviiliä
1 rkl sokeria, jos tarkoitus makeita skonsseja tehdä / käyttää makeita lisukkeita, täytteitä tai
3/4 dl hienonnettuja yrttejä, jos makeat skonssit eivät ole mielessäsi
Voit myös jättää pois nämä molemmatkin maustamisen tavat tai maustaa oman makusi mukaisesti vaikkapa valkosipulijauheeella tms., varovasti kokeillen
Nypi voi keskenään sekoitettujen kuiva-aineiden kanssa murumaiseksi. Lisää kermaviili ja mahdollinen yrttisilppu.
Sokeria tai muita maustepurkin kuivamausteita käyttäessäsi voit lisätä ne kuiva-aineiden sekaan.
Sekoita taikina nopeasti sekaisin, älä vaivaa.
Kauli jauhotetulla alustalla esim. Kinuskikissan ohjeen mukaisesti n. 2 cm:n paksuiseksi levyksi ja ota siitä n.5 cm:n läpimittaisia ympyröitä muotilla / jollakin kupilla. Tuolla tavoin Kinuskikissa sanoo tulevan 15 kpl.
Tai ota pienempiä ympyröitä, niin tulee m.20 kpl pikkuisia suupaloja kuten minä kerran tein.
Voitele leivinpaperille nostamasi leivonnaiset maidolla ja paista 225 asteessa n.12 minuuttia keskitasolla.
Tarkkaile pintaa, uuneissa on eroja. Skonssien ei ole tarkoitus olla kovin ruskeita.
Parhaimmillaan nämä ovat heti tuoreina, sillä kuivahtavat koviksi nopeasti. Pakastaminen pelastaa kuivumiselta,
ja sulatettuja ”ksonsseja” voi siten nauttia myöhemminkin kuin vasta leivottuina.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä