Siskoni oli tehnyt taannoisille kesteille kasvisvoileipäkakkua. En ollut moista koskaan aiemmin maistanut saati itse tehnyt. Oli yllätys kuulla kakkua jo maisteltuamme, että se ei sisältänyt lainkaan lihaa/kalaa – en ollut havainnut niiden puuttumista. Arvatahan sen saattaa, että seuraavaksi olin jo itse tekemässä samaa kakkua. Blogissakin oli huutava aukko kasvisvoileipäkakun kohdalla, joten pitihän resepti saada tännekin. Muutaman erilaisen version jälkeen päädyin kokeiluissani tähän, mielestäni mukavan raikkaaseen lopputulokseen.
Alkuperäinen resepti on julkaistu toukokuussa 2009. Julkaisen reseptin nyt uudelleen, sillä tein siihen pieniä muutoksia ja päivitin samalla valokuvan.
tanjaleen: punasipulin uskaltaisi jättää pois jos laittaa vähän reilummin vaikka aurinkokuivattua tomaattia. Kurkkutäytteessä valkosipuli on niin olennainen maun kannalta, että sen korvaaminen onkin kinkkisempää. Ehkä korvaisin koko täytteen joko jonkin toisen voikkarikakun täytteellä tai sitten laittaisin samaa fetatäytettä kaikkiin väleihin.