Klassinen key lime pie on happamanmakea limepiirakka, joka on tullut kuuluisaksi Pohjois-Amerikan itärannikolla kasvavista key lime -nimisistä sitrushedelmistä. Piirakan täytteessä käytetään kondensoitua maitoa ja pohja on tehty kokojyväisistä voileipäkekseistä. Toin samoja elementtejä tähän voipohjaiseen kreemiin, jota voit hyödyntää niin pursotuksissa, keksien ja bebe-leivosten täytteissä kuin kuorrutteena. Kreemi on maultaan sopivan kirpsakka ja sopii makeiden makujen rinnalle.
Valmis kreemi on rakenteeltaan notkeaa, mutta se jähmettyy jääkaapissa. Toisin kuin sokerikreemi, tämä ei kuitenkaan muutu kovaksi vaan on kylmänäkin hyvin levittyvää. Keksimurut pehmittyvät vähitellen kreemin tekeytyessä jääkaapissa.
littlehoney: Kyllä varmasti voi! 🙂
Käsittääkseni diggestive murut ovat tässä vain mukavaa suutuntumaa tuomassa, joten voit jättää ne hyvin poiskin! 🙂