Olen pitkään haaveillut tämän tapaisesta raikkaasta, vegaanisesta limekakusta ja idean kehittely sai lisäpontta, kun tuli mahdollisuus tehdä resepti inkiväärisiirapista. Inkivääri sopii mielestäni loistavasti makupariksi limelle. Tässä inkivääri ei suinkaan valtaa makua, vaan kakku on ennen kaikkea amerikkalaisen key lime pie -klassikon raakakakkuversio.
Jumppasin aika pitkään reseptin kanssa, sillä halusin tehdä kakun mahdollisimman pitkälle raakana ja siksi agar agarin ja liivatteen käyttö oli poissuljettua. Toisaalta tavoittelin kevyempää ratkaisua kuin täytteen jähmettämistä kookosöljyllä tai kaakaovoilla, mikä on tyypillistä raakakakkujen kohdalla. Toki on muistettava, että keveys ja terveellisyys on aina suhteellista, kun puhutaan makeasta herkuttelusta. 😉 Muutamien kompromissiyritysten jälkeen päätin hyödyntää pakastinta. Kakun luonnollinen vihreä sävy tulee avokadosta ja limestä.
Pikkukokki12: raakakakuissa on paljon sellaisia aineksia, jotka vaativat totuttelua. Inkivääri ja lime ovat voimakkaita makuja myös. Itse en pidä raakakakkuja varsinaisena terveysherkkuna, koska niissä(kin) on paljon energiaa. Mutta varmasti kuitenkin parempi vaihtoehto kuin tavalliset kakut, koska ravintoarvoiltaan ainekset ovat laadukkaita.