Täytekakkujen ikiklassikko britakakku hurmaa myös joulukakkuna. Parasta britakakussa on sen kerroksellisuus: vuorotellen mehevää pohjaa, marenkia, täytevaahtoa ja marjoja. Ja miten mutkattomasti pohja loppujen lopuksi syntyy pellillä paistaen!
Kermavaahdosta ja kanelikreemistä syntyy taivaallisen makuinen täyte – nam nam nam! Kun tähän vielä yhdistää raikkaat karpalot (tai muut marjat), on kokonaisuus todella herkullinen. Joulun makua kakkuun antaa piparkakkumausteella tuunattu pohja ja koristelussa käytetyt piparkakut. Tässä on joulun makea herkku parhaimmillaan!
Nugeu: Kyllä britakakun voi periaatteessa tehdä jo edellisenä päivänä ja sitten tosiaan jääkaappi säilytys…..
Mutta marenki saattaa menettää terävimmän rapsakkuutensa täytteestä tulevan kosteuden ansiosta. Toki hyvää se on silti ja täysin tarjoilukelpoista.
Britapohjat kestävät hyvin myös pakastamisen. Nyt kuitenkin, mikäli kyse on yhden yön yli säilytyksestä, niin neuvoisin sinua tekemään näin:
Leivo tosiaan tarvittava määrä britapohjia valmiiksi edellisenä iltana. Yhden yön yli pohjat selviävät huoneen lämmössä liinalla peitettyinä.
Ja sitten seuraavana päivänä täytät, koristelet ja siirrät jääkaappiin tarjoilua odottamaan.
Lämmintä joulun aikaa sinulle!! 🙂