Heinäkuun helteillä meidän kesämökin grilli oli kovassa käytössä. Perinteisten grilliherkkujen lisäksi halusin kokeilla, voisiko grillissä valmistaa myös makeaa syötävää. Nämä cookiet valmistuvat kaasugrillissä, jossa lämpötila on tasainen. Keksit paistetaan pannukakkutyyliin valurautaisella paistinpannulla molemmilta puolilta rapeiksi. Haluttaessa viimeistely voidaan hoitaa vaahtokarkeilla. Aidon amerikkalaisen chocolate chip cookien kuuluu olla pehmeä sisältä ja rapea pinnasta. Tämä ”peruslainalaisuus” pätee tässä grillissäkin valmistetussa versiossa.
Vanillacherry: tuo pizzakivi on varmasti käytännöllinen lämmön tasaaja. Kuulemma grillissä onnistuu vaikka kakkupohjan tekeminen (Insta-seuraaja raportoi paistaneensa jopa britakakun grillissä!), mutta olennaista on eristävän elementin sijoittaminen grilliritilän ja paistoksen väliin. Muuten tahtoo pohja palaa ja pinta jäädä raa’aksi…