Uunissa paistettavat donitsit ovat tulleet suosituiksi kotileipureiden keskuudessa niiden helppotekoisuuden ansiosta. Vähemmällä rasvallakin selvitään, kun uppopaistamisen sijaan donitsit kypsyvät siististi donitsivuoan koloissa. Makua ja näyttävyyttä ei uunidonitseistakaan jää puuttumaan, siitä pitävät huolen mielikuvitukselliset kuorrutteet.
Perinteisin kuorrute syntyy yksinkertaisesti vedestä ja tomusokerista. Seoksen voi värjätä pastaväreillä ja viimeistellä nonparelleilla/koristerakeilla. Itse halusin tällä kertaa vähän kokeilevampia makuja, mm. salmiakkia ja cokista. Toki tarkoitukseen löytyy myös valmiita makutomusokereita, jotka ovat nykyään suosittuja. Tai sokerikuorrutteen voi maustaa myös aromeilla.
Paula_tuulia: kyllähän donitsit herkkua ovat tuoreena, mutta hyvin voit tehdä edellisenä päivänä ja kuorruttaa juhlapäivänä!😉