Chocolate chip cookiet ovat olleet tämän kevään kantava teema keittiössäni. Kymmenien kokeiluiden kautta sain selvitettyä itselleni, mikä tekee cookieista niin sisäisesti kuin ulkoisesti täydellisiä. 🙂 Jatkumoa tälle projektille seuraa nyt donitsien muodossa.
Moni tekee simaa vapuksi. Jäljelle jäävää fariinisokeripussia ei kannata unohtaa kaapin pohjalle. Fariinisokeri on monikäyttöinen leivonnaisten makeuttaja. Näissä donitsi-cookieissa makeus tulee yksinomaan fariinisokerista, jolloin maku on siirappisempi. Fariinisokerin säilömisestä on syytä muistaa seuraava vinkki. Tiputa pussiin yksi sokeripala ja sulje huolellisesti. Näin estät sokerin kovettumisen.
jepatiitti: uunit paistavat aika eri tavalla, joten varmasti sinun uunissasi olisi sitten riitänyt joko vähempi aika tai matalampi lämpötila. Toivottavasti toinen satsi onnistui paremmin! Eihän keksimäinen rakennekaan ”virhe” ole, vaikka tässä oli tavoiteltu pehmeämpää lopputulosta.