Laskiaispullasta on tullut vuosien saatossa enemmän kuin yksittäisenä päivänä nautittava herkku. Laskiaissesonki ”herkullistaa” koko alkuvuotta ja siihen mahtuu monenmoista kermavaahdolla täytetyn pullan inspiroimaa leivonnaista: kakkuja, pannareita, leivoksia, pullan makumuunnoksia jne. Nyt kaivetaan esiin donitsipelti ja paistetaan siinä ”pikapullaa”. Kermavaahto pääsee väliin ja laskiaispullan jokavuotinen kiistakapula – hillo tai mantelimassa – näyttävästi pinnalle. Ei muuta kuin donitsit pöytään ja keskustelu kuorrutteen paremmuudesta voi alkaa. 😉
Katso laskiaiskoosteesta lisää inspiroivia laskiaisreseptejä – niin pullia kuin muita herkkuja!
Lennunen: Minä käytän pääosin gluteenittomassa leivonnassa Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Olen tehnyt sillä myös donitseja onnistuneesti.
Sitä suosittelen!!
Kyseinen jauho ei ole ollenkaan höttöinen ja perunajauhomaisen pölisevä kuten monet gluteenittomat jauhot tapaavat olla.