Jäätelö on leivonnan ohella suuri intohimoni. Testaan innokkaasti kauppoihin ilmestyvät houkuttelevat uutuusmaut ja julkaisen välillä arvosteluita Instagramin tarinoissa. Yksi suosikeistani on ollut Ben&Jerry’s cookie dough -jäätelö. Valitettavasti sen reseptiä muutettiin joitain vuosia sitten huonompaan suuntaan ja sen jälkeen lempijäätelön paikka on ollut auki. Toinen takaisku oli, että Kolme Kaveria lopetti korvapuustijäätelön. On ollut hyvä syy tehdä useammin jäätelöä itse (edit. korvapuustijäätelö palasi, mutta ei entisen veroisena).
Uusin villitykseni on suklaarouheella pilkutettu vaniljajäätelö ja siihen yhdistetty keksitaikina. Keksitaikinan salaisuutena on paahdetun voin mieletön aromi sekä tumman ja vaalean siirapin yhdistelmä. Siirappi antaa makua ja takaa sen, ettei taikina muutu pakastimessa kivikovaksi. Jäätelön kannattaa kuitenkin antaa pehmentyä jonkin aikaa huoneenlämmössä, sillä varsinkin jäätelöpallojen ottaminen on muutoin hankalaa.
On herkuttelun aika! 😋
Tein cookie dough jätskin korvaten kerman kauravispillä. Muuten reseptin mukaan. Maitoallergiseni sietää vähän voita. Tuli tosi kevyt ja raikas mutta kermainen jäätelö. Vähän nopeammin sulava tosin. Tätä jäätelöpohjaa aion käyttää muihinkin. Jos tekisi vaikka puolukoilla ja digestive keksimuruilla.