Me tyttären kanssa rakastamme pinaattilettuja. Varsinaista terveysruokaa ne eivät ole – paitsi kun pinaattiletut valmistaa itse ja tuunaa ohjetta hieman paremmaksi. Olen päättänyt karsia einekset mahdollisimman pitkälle pois ruokavaliostamme ja tämä resepti on osa projektia. Uskon, että moni ruoka on loppujen lopuksi hyvin helppoa valmistaa itse, kun ottaa sen asiakseen. En pidä itseäni kummoisena kokkina, mutta olen oppimiskykyinen. 🙂 Olisitko sinä kiinnostunut Kinuskikissan ruokaresepteistä? Vaikka olenkin aiemmin pitäytynyt tiukasti leivonnaisissa, avaan nyt kokeeksi blogiin Kinuskikissa kokkaa -kategorian. Katsotaan, miten tämä tästä kehittyy. Toiveita saa esittää!
Pinaattilettutaikinan rikastaminen tapahtuu siten, että vihanneksia on reilusti mukana ja pinaatti täydentyy lehtikaalilla. Näin saadaan lettuihin niin rauta, kalsium kuin proteiini mukaan. Vehnäjauhojen tilalla vatsaystävällisemmät kaurajauhot toimivat yhtä hyvin. Paistamiseen käytän mieluiten voita tai oliiviöljyä. Oliiviöljyä suosittelen, mikäli lapset eivät vierasta sen makua. Tyttäreni otti terveellisemmät pinaattiletut omakseen ja näitä syödään meillä varmasti jatkossakin!
Mari-Johanna: kiitos! 🙂 Tämä ohje oli mennyt jostain syystä ihan ohi minulta.