Kinuskikissa-nimi kertoo rakkaudestani kahteen ihanaan asiaan: olen mitä suurimmassa määrin kissaihminen ja rakastan kaikkea makeaa. Kinuski on ollut suosikkimakuni pienestä pitäen. Lapsena toivoin synttäreille aina kinuskikakkua. Makea herkuttelu ei kuitenkaan ole osa jokapäiväistä elämääni, vaan pyrin pitämään perusruokavalion terveellisenä. En kuitenkaan ole minkään suhteen ehdoton. Arkena leivontavimman voi kanavoida suolaisiin leivonnaisiin, kuten porkkanasämpylöihin tai ruisrieskaan. Vieraille leipoessa ajattelen yksinomaan makua, sillä he ansaitsevat hemmottelua!
Leipomiseen sisältyy monta erilaista hyvän olon elementtiä. Maun lisäksi tykkään panostaa koristeluun ja viimeistelyyn. Pikkutarkkuus on luonteessani. 🙂 Kakkuja koristellessa leipomisesta tulee askartelua. Koristeiden parissa saattaa vierähtää monta tuntia, eikä lopputuloksia ole edes välttämättä tarkoitus syödä. Silti periaatteeni on käyttää koristelussa vain syötäviä aineksia. Usein lapset haluavat maistella, vaikka aikuiset nauttivatkin esimerkiksi sokerimassakoristeista mieluummin silmillään. Leipominen ja koristelu on myös hauska tapa viettää aikaa lasten tai ystävien kanssa.
Näissä muffinsseissa kinuskiin yhdistyy trendikkäästi ripaus suolaa. Amerikassa suolan käyttäminen makeassa leivonnassa on meitä yleisempää. Suola sopii hyvin yhteen aromikkaan fariinisokerin kanssa. Suola ei maistu lopputuloksessa, vaan sen tehtävä on vain voimistaa aromeja. Myös suklaan ja suolan yhdistelmä on toimiva.
Pretzelit eli suolarinkelit ovat monikäyttöisiä niin koristelussa kuin osana taikinaa. Tässä versiossa niistä syntyi perhosia. 🦋 🦋 🦋
eli_naana: Uskoisin kuorrutteen kestävän pakastuksen. Mutta aika paljon vaativat kyllä tilaa, kun varmaan rasioihin täytyisi asetella, jotta säilyvät muodossaan. Pelkät muffinssit selviäisivät pienemmällä tilalla. 🙂