Kesämökillä yksi vakioruoka ja herkkujen herkku on savustettu lohi. Vuosien saatossa on muotoutunut aika hyvä rutiini tähän hommaan! Savustuksessa käytän savustuslaatikkoa, joka mahtuu grilliin. Kalan voi tarjota vastasavustettuna, mutta se on erinomaista myös kylmänä. Vieraita varten pääruokalajin voi siis hyvin valmistaa jo ennakkoon.
Kalan savustamisessa joillakin on tapana käyttää sokeripalaa, jonka sanotaan antavan pintaan väriä. Itse en pidä tätä tarpeellisena, vaan kala saa kyllä väriä, kun haketta on tarpeeksi. Video lohen savustuksesta löytyy Kinuskikissan Instagram-profiilista!
Voi kyllä voi kyllä voi kyllä!!
Piti jo heti tuolloin 10.päivä kommentoida että tässä todellakin on herkkujen herkku!
Meiltä löytyy sellainen sähköllä toimiva savustus laatikko ja nyt taas juhannuksen aikaan se on ihan pakko kaivaa esiin….Slurps!
Meillä sokeri kuuluu asiaan mutta meidän poika joka yleensä on kalasta vastuussa, oppi kokki koulussa niin ennakkoluulottomaksi kokeilijaksi että monesti kalaan sujahtaa muitakin mausteita kuin suola ja aina on hyvää!!