Salmiakki on suomalaisten erikoisuus ja salmiakkifanit tykkäävät yhdistellä sitä erilaisiin leivonnaisiin ja ruokiin. Salmiakin makuista simaa en ole vielä missään nähnyt saati maistanut. Mutta kun tällaisen ajatuksen sain, niin se oli aivan pakko toteuttaa. 🙂 Ei tarvitse olla salmiakkifani tykätäkseen tästä. Riittää, että tykkää lakritsista. Siman makeus taittaa salmiakin pistävyyden pois ja sitruuna sopivasti raikastaa. Sima-nimityksestä huolimatta tätä juomaa voi tarjoilla muulloinkin kuin vappuna, esimerkiksi alkumaljana. Seuraavan kerran aion kaivaa reseptin esiin halloweenin aikaan, sillä mustassa värissä on jotain maagista. Jännä kuulostella, mitä te tästä tykkäätte!
Limppuliini: mixeripullossakin saattaa pohjalle kerääntyä sakkaa, mikä voi vaikuttaa siihen, että tuotteen väri on epätasainen (siksi pulloa kannattaa ravistaa ennen käyttöä). Simaa ei kuitenkaan kannata liiaksi hölskytellä. En usko, että vaikuttaa makuun.