Näitä porotäytteisiä ruissipsejä tarjoiltiin ystäväni synttärikekkereillä. Vinguin herkullisen ohjeen heti itselleni – ja siis teille. 😉 Koska omissa juhlissani oli myös kasvissyöjiä paikalla, tein toisen täytteen sienistä. Syön itse sieniä melko rajoittuneesti, mutta sienisalaatti on yksi niistä jutuista, joka uppoaa minuun. Kannattaa vain valita sienet tarkkaan ja käyttää nimenomaan metsäsieniä (esim. rouskuja) eikä sortua herkkusieniin, joita kaupan valikoimassa tuntui riittävän pilvin pimein eri valmistajilta. Joukosta löytyi vain yksi sienisalaattiin sopiva purkki, jonka sienet olivat kätevästi myös valmiiksi kuutioiksi pilkottuja (merkki oli Sauvon). Liemen suolaisuus voi vaihdella. Tässä parin tunnin liotus oli liikaa, joten lisäsin suolaa jäljestäpäin.
Juuri näin ajattelin. Ehkä osan rucolasta voisi jättää juurikin koristeeksi. Kiitos vinkistä 🙂