Mokkapalat ei petä koskaan! Klassikko muuntautuu sesongista riippuen erilaisiksi versioiksi, joissa ajankohtaisuus näkyy ja maistuu alkuperäistä kunnioittaen. Jouluiseen versioon tein pohjan maustekakkumaisen vaaleana. Kuorrutteeseen en halunnut puuttua – sehän on mokkapalojen menestyksen kulmakivi. Ulkonäöstä saa kuitenkin erilaisen, kun vaihtaa nonparellit isompiin herkkuihin. Rocky Road -nimi viittaakin Australiasta peräisin olevaan suklaaklassikkoon, johon yhdistetään erilaisia keksejä, makeisia ja pähkinöitä. Tämä versio toimii hyvin myös joulun jälkeen, jos pähkinöitä ja makeisia on jäänyt syömättä.
Tämän reseptin kehittely sai alkunsa Instagramista (kiitos @satutaipale!), kun minulle ehdotettiin piparkakkumausteen hyödyntämistä mokkapalojen pohjassa. Siihen yhdistin Rocky Road -teeman, jota oli ollut muutenkin ajatuksena hyödyntää jossain joululeivonnaisessa. Instagramissa aprikoin mokkapalojen pakastusta ja moni sanoi, että se jopa parantaa makua ja rakennetta! Eli ei kun pakastamaan!
Krista: minä luottaisin siihen mokkapaladonitsiohjeeseen. Eli tee sillä, korvaten kaakaojauheen vehnäjauhoilla ja lisäten piparkakkumausteen.