Vastapaistettujen joulutorttujen tuoksu käynnistää joulun odotuksen ihanalla tavalla. Koska torttuja leivotaan pitkin loppusyksyä, mukaan mahtuu myös uudenlaisia muotoja ja makuyhdistelmiä. Vaihtelua voi hakea vaihtamalla perinteisen luumumarmeladin johonkin toiseen makuun tai kokeilemalla uusia malleja. Minä päätin yhdistää tämänvuotiseen torttuohjeeseeni toisen jouluklassikon: piparkakut. Piparkakkujen ja torttujen yhdistelmä on mutkaton ja maukas. Kun taikinan vielä kietaisee rullalle ja muotoilee sydämiksi, syntyy kokonaan uusi jouluherkku.
Dronningholmilla on muuten käynnissä haaste, jossa tehtävänä on yllättää jokin itse valitsemasi taho leipomalla torttuja. Tarkoitus on ilahduttaa lähimmäistä ja tehdä arjesta vähän maukkaampi. Minäkin lähdin haasteeseen mukaan ja leivon huomenna 100 piparitorttua. Mihin ne vien, sen kerron teille torstaina. 🙂 Jos sinä haluat osallistua, voit tehdä sen Dronningholmin sivuilla. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan jouluinen tuotepaketti.
Topias: ohhoh, melkoisesti venähti kypsyminen!