Tutustuin paholaisen kakkuun Pohjois-Karjalasta kotoisin olevan mieheni kautta. En ole löytänyt tietoa, onko resepti tyypillinen Itä-Suomessa vai leivotaanko paholaisen kakkua muuallakin. Itselleni tämä oli aiemmin vain nimi, jonka olin kuullut jossain. Paholaisen kakku on perinteinen maustekakku, mutta mausteiden kirjo vaihtelee, joten tuskin kahta samanlaista ”paholaista” tulee kahvipöydässä vastaan.
Tätä reseptiä ei ollut aiemmin edes kirjoitettu ylös, sillä resepti tuli anopilta selkäytimestä. Jossain resepti on aikanaan kuitenkin julkaistu, koska ainekset mitattiin kahvikupeissa. Määrien ylös saaminen vaatikin minulta nopeutta, jotta sain muunnettua ne desilitroiksi ennen kulhoon päätymistä.
Tietääkö joku, mistä kakun erikoinen nimi on peräisin? Pistäkääpä kommenttia, onko teillä aiempaa kosketuspintaa tähän reseptiin ja missäpäin Suomea sitä tavataan leipoa.
hemaro: kiinnostavaa tietoa kakun esiintymisestä ja nimiteoriasta! Kiitos, että tulit kertomaan!