Mausteinen limppu on perinteikäs pääsiäisleipä, jolle siirappi antaa suloisen makeuden. Limppu saa uunissa tummanpuhuvan kuoren, johon siirappivesi luo juhlavaa kiiltoa. Tahmean limpun säilömisessä kannattaa hyödyntää voipaperin tarttumatonta pintaa. Näin tapasi Pohjanmaan mummonikin aina pakata meille kotiin viemiseksi tarkoitetun ”isun limpun”, minkä takia ruttuisen tahmeasta voipaperista tulee minulle aina lapsuus mieleen. Isun tarjoamat makuelämykset määrittävät isosti sitä, miten arvioin omia leivonnaisiani tänä päivänä. Hänen jalanjäljissään siis julkaisen tämänkin ohjeen. Kun toteat, miten helposti kauniin pyöreä limppu syntyy, et malta olla leipomatta sitä toistekin! 🙂
kinuskihevonen: testasin ja totesin, että tässä on useampi vaihtoehto. Mantelit voi laittaa limppuihin ennen kohottamista. Silloin ne pysyvät hyvin kiinni ja mukautuvat leipään, mutta tummuvat toki paiston aikana. Jos laittaa ne paiston puolivälissä, limpun pinta on jo ehtinyt kovettua, mutta siirappivesi auttaa manteleita tarttumaan pintaan (kannattaa kuitenkin käsitellä varovasti).