Tämä täyte on mitoitettu täytekakun (halkaisija 24-26 cm) kahteen väliin.
Ainekset:
6 liivatelehteä
4 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria
2 ½ dl mantelijauhetta
4 (à 54 g) Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa
½ dl vettä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaahdota muna ja sokeri. Yhdistä vaahdot varovasti sekoittaen. Lisää joukkoon mantelijauhe.
Paloittele nougat ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Laita samalla vesi kiehumaan. Sulata veteen liivatteet ja sekoita täytteeseen. Lisää joukkoon lopuksi nougat. Voit halutessasi sekoittaa nougat’n suurpiirteisesti, jotta saat täytteeseen raitoja. Nostele täytettä vuokaan siten, että kauhot kulhon pohjaa myöten – nougat painuu helposti pohjalle.
Kokoa kakku irtopohjaiseen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Kaada täytettä kakkupohjan kahteen väliin.
essinbene: tuolla linkin takana sanotaan: ”Jollei toisin mainita, täyteresepti on mitoitettu täytekakun yhteen väliin 24-26 cm vuokaan.” Tämä täyteresepti täyttää siis tuon kriteerin. Reseptin lopussa on hämäävästi sanottu, että kaada täyte kahteen väliin. Teen nyt sillä tavalla, että kaksinkertaistan ohjeen, koska minusta tämän tyyppinen täyte sopii nimenomaan kakun kahteen väliin. Kakkupohjan alle kannattaa laittaa leivinpaperi, jonka avulla sen saa siirrettyä kakkulautaselle. Lisävinkkejä täällä:
http://www.kinuskikissa.fi/kakun-tayttaminen-esittelyssa-eri-vaihtoehdot/