7.11.2013
SAVOIARDIKEKSIT (N. 25 KPL)
3 munaa
EROTTELE valkuaiset ja keltuaiset. Riko keltuaisten rakenne ja sekoita siihen mantelijauhe. Vatkaa valkuaiset ensin suolaripauksen kanssa kuohkeaksi, sitten lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
SIIVILÖI keskenään sekoitetut jauhot ja vaniljasokeri vaahtoon ja nostele tasaiseksi taikinaksi.
NOSTA seos pursotinpussiin ja pursota pellille noin 10 cm pituisia keksejä. Keksit mahtuvat juuri ja juuri yhdelle pellille.
200 astetta, 10-12 minuuttia
SAMMUTA uuni paiston jälkeen ja jätä luukku raolleen vaikkapa haarukan avulla. Anna keksien kuivua muutaman tunnin ajan. (Itse pidin vain kaksi tuntia, mutta onnistui silti hyvin (:)
Reseptin sain Suklaapossun leivontablogista, joka on Yhteishyvän ohje. Suklaapossun leivontablogiin pääset tästä.
KEITÄ kahvi ja jäähdytä se.
EROTTELE valkuaiset keltuaisista.
VAAHDOTA valkuaiset ja 1 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi.
SEKOITA keltuaiset, mascarpone ja loput sokerista keskenään.
SEKOITA valkuaisvaahto varovasti nostellen joukkoon.
MAUSTA kahvi Amaretolla, kasta puolet kekseistä kahvissa ja lado tiiviisti vierekkäin 20 x 20 cm kokoisen astian pohjalle.
LEVITÄ puolet mascarponevaahdosta päälle. Toista kerrokset. Peitä foliolla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
SIIVILÖI pinnalle runsaasti kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.
Tiramisun reseptin sain täältä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä