16.10.2016
n. 28 kpl
Ainekset:
4 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1/2 dl täysjyväspelttijauhoja
2 tl kanelia
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
150 g voita
3 omenaa (talviomenoita)
VINKKI: Täysjyvävehnäjauhojen ja täysjyväspelttijauhojen tilalla voi käyttää myös tavallisia vehnäjauhoja
Valmistus:
Sekoita kuivat aineet (myös sokerit) kulhossa. Kuori ja poista siemenkodat omenoista. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Sekoita omenaraaste kuivien aineiden joukkoon. Sulata voi (ei tarvitse olla täysin sulaa). Sekoita myös voi mukaan. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Muotoile taikinasta lusikoita apuna käyttäen n. 1 cm paksuisia ja n. 6-7 cm halkaisijaltaan olevia keksejä leivinpaperille. Keksit eivät leviä uunissa paljoakaan, joten niille ei tarvitse jättää kovin paljon leviämisvaraa. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitoksia kommenteista kaikille 😀😁!