Kaurainen omenapiirakka
Raaka-aineet:
2 munaa
150g voita
2dl kaurahiutaleita
1dl vehnäjauhoja
1½dl sokeria
1tl leivinjauhetta
3-4 omenaa
1tl kanelia
(1rkl sokeria tarvittaessa)
- Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele piirakkavuoka jossa valmistat piirakan. Kuvassa olevan vuoan koko on noin 24 x 24 cm.
- Kuori omenat ja pilko lohkoiksi kulhoon. Ripottele omenalohkojen päälle kaneli ja lisää sokeria tarvittaessa jos haluat makeutta omenoihin. Sekoittele omenalohkoja kulhossa niin että kanelia (ja sokeria) on kaikissa omenalohkoissa.
- Kaada omenalohkot piirakkavuokaan ja asettele ne niin että ne peittävät piirakkavuoan pohjan.
- Aloita tekemään taikina: Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja jätä se vielä jäähtymään. Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää muna ja sulatettu voi kuivien aineiden joukkoon.
- Kaada taikina omenalohkojen päälle ja paista uunissa noin 25 minuuuttia.
Tämä ei voi olla kuin hyvää! Kaura ja omena on takuumaukas pari. Paitsi herkullista, tämä piirakka on myös nopea ja helppo tehdä. Ja vaniljakastikkeen kanssa vie kielen mennessään. 🙂