Kaurainen omenapiirakka
Raaka-aineet:
2 munaa
150g voita
2dl kaurahiutaleita
1dl vehnäjauhoja
1½dl sokeria
1tl leivinjauhetta
3-4 omenaa
1tl kanelia
(1rkl sokeria tarvittaessa)
- Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele piirakkavuoka jossa valmistat piirakan. Kuvassa olevan vuoan koko on noin 24 x 24 cm.
- Kuori omenat ja pilko lohkoiksi kulhoon. Ripottele omenalohkojen päälle kaneli ja lisää sokeria tarvittaessa jos haluat makeutta omenoihin. Sekoittele omenalohkoja kulhossa niin että kanelia (ja sokeria) on kaikissa omenalohkoissa.
- Kaada omenalohkot piirakkavuokaan ja asettele ne niin että ne peittävät piirakkavuoan pohjan.
- Aloita tekemään taikina: Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja jätä se vielä jäähtymään. Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää muna ja sulatettu voi kuivien aineiden joukkoon.
- Kaada taikina omenalohkojen päälle ja paista uunissa noin 25 minuuuttia.
![](https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/annu82/IMG_20180812_142228-e1534260067649-300x204.jpg)
Tämä ei voi olla kuin hyvää! Kaura ja omena on takuumaukas pari. Paitsi herkullista, tämä piirakka on myös nopea ja helppo tehdä. Ja vaniljakastikkeen kanssa vie kielen mennessään. 🙂