19.10.2009
Pilko Kick-patukat/-karkit kattilaan ja mittaa kerma joukkoon.
Kiehuta lieden keskiteholla, kunnes karkit ovat sulaneet kermaan.
Jatka keittämistä vielä n. 5 min.
Nosta liedeltä ja sekoittele hetki.
Kaada sitten kakun päälle.
Tasoittele tarvittaessa palettiveitsellä tai leveällä lastalla.
Anna lakritsikinuskin jähmettyä jääkaapissa.
Hei. kaksi kysymystä.
Voisikohan tämän tehdä hopeatoffeesta?
ja jos kakun väliin haluaa niin onnistuuko vaahdottaa kylmänä noilla mitta suhteilla?
Tiia: Koristeen ja kinuskin väliin et tarvitse mitään.
Voit laittaa koristeen ihan vain kinuskin päälle.
Miten mahtaa käydä, jos tämän lakukinuskin päälle asettelee ison sokerimassakoristeen? Kannattaako mieluummin kinuskin ja massan väliin laittaa jotakin? Voikreemiä?
Anne K: Kuten itsekin vähän epäilin tuolla ihan viesti ketjun alkupäässä 2 sivulla oli vastaavanlainen kysymys mutta vastaus oli ettei tämä ole paras mahdollinen koko kakun kuorruttamis idea. Kyllä tämä taitaa valua reunoille epäsiististi.
Jos kaipaat mustaa kakun päälistä koko kakulle niin miltä kuulostaisi tämä,käy tutkimassa:
https://www.kinuskikissa.fi/lakritsimassa/
Pystyykö tällä lakukinuskilla kuorruttamaan koko kakun??
anni123: kyllä vain! 😊
Moikka, ajattelin laittaa lakritsikinuskia suklaakonvehtien täytteeksi, onkohan konvehdit säilytettävä jääkaapissa?
Anna: nalamurulla oli hyviä ajatuksia asian ratkaisemiseksi. Myös tästä hämähäkkikakun kuorrutteesta voisi kokeilla maidotonta versiota, kun laittaa valkosuklaan tilalle tummaa suklaata ja korvaa voin maidottomalla margariinilla:
https://www.kinuskikissa.fi/hamahakkikakku/
Kuorrute jähmettyy todennäköisesti nopeammin kuin valkosuklaasta tehtynä.
Anna: Taitaa kaikissa lakritsi fudgeissa olla maitoa niin ei taida tämä kuorrute onnistua maidottomana. onnistuisikohan haganolin salmiakki mixerillä jonkinlainen kuorrute tai yksi vaihto ehto olisi tehdä juustokakkumainen kakku voi tehdä vaikka useamman hyydykekerroksen ja esim. unelmatorttupohja kerros aina väliin ja päällimmäiseksi vaikka tämä täyte https://www.kinuskikissa.fi/musta-salmiakkitayte/
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Sari: Tuolla aiemmin on ollut puhetta hopeatoffeeseen vaihtamisesta.
EnnaS on kysellyt samaa 4-5.10.2013 ja silloin on todettu, että se kyllä onnistuu mutta koska hopeatoffeet ovat kovempia karkkeja, niin Kinuskikissa on antanut neuvoksi laittaa kermaa enemmän, ehkä sellaisen 1/4 dl.
Myös vaahdottamisen pitäisi onnistua, mutta tee jääkaappiin jo edellisenä päivänä, ja vaahdota vasta seuraavana jotta ehtii kylmetä varmasti kunnolla! 🙂