Syksyn tullen ruokakauppoihin ilmestyvä jättikurpitsa soveltuu raaka-aineeksi myös makeaan leivontaan. Meillä ei valmista kurpitsasosetta ole saatavilla, joten se täytyy tehdä itse soseuttamalla kypsä hedelmäliha. Muuten taikina onkin hyvin helppotekoinen. Kurpitsa antaa suklaataikinalle verrattoman samettisen rakenteen.
Kakun pallomainen muoto syntyy, kun laitetaan kaksi kahvikakkua vastakkain. Kakku on kookas: se muistuttaa oikeaa jättikurpitsaa. 🎃 Halutessasi voit tehdä sen tavallisena kahvikakkuna, jolle oranssi kuorrute antaa kurpitsaisen fiiliksen.
Huomaathan, että reseptin taikina riittää yhteen 2,4 litran vuoassa paistettavaan kahvikakkuun. Samalla taikinalla saisit kaksi pikkuvuoassa (1,2 litraa) paistettavaa kakkua, jotka vastakkain asettamalla syntyy söpö pikkukurpitsa. Lue lisää -kohdan linkistä löydät valmiiksi laskettuja kertoimia muuntaessasi kahvikakkureseptejä eri vuokakokoihin.
Kurpitsan aika on taas. Mehevän tiikerikakkumaisen kakun siitä tein tällä kerralla. Kun kurpitsaa paahdoin Kinuskikissan ohjeella, niin herkkuahan siitä tuli, ja kakkutaikinaan menneen soseen jälkeen sain vielä ihanan kurpitsa-porkkana-sipulisosekeiton ( kermalla, sitr.mehulla, yrttimausteilla.) Että kiitos Kinuskikissalle tästäkin ohjeesta siinäkin mielessä, että olen ylipäätään päätynyt kurpitsaa paahtamaan, viime syksynä ekan kerran eläissäni 😀